clinica medicala
Informatii si programari :  021.667.65.77
Strada Pietei, nr 83, sector 1, Bucuresti
Home Despre noi Echipa medicala Dotari Analize medicale Chestionar de satisfactie Contact locatie saal fitness
Servicii medicale

Dermatologie
ORL
Radiografii generale
Radiografii dentare
Recuperare medicala
Fizioterapie
Laborator analize medicale
Farmacii Humanitas CD
 
Pachet promo!

Consultatie + 4 proceduri/ 10 zile
- Pensionari 250 Ron
- Salariati 300 Ron


PV sanctionare ANAF, anexa PV si declaratie rectificativa:

Cardiologie

DISLIPIDEMIA-PRINCIPALUL FACTOR DE RISC ATEROSCLEROTIC

Ateroscleroza este o boala sistemica progresiva cu manifestari focale, ce afecteaza arterele mari si medii. Boala cardiaca ischemica, boala cerebrovasculara sau periferica constituie manifestarile clinice ale aterosclerozei sistemice.

Factorii de risc majori pentru dezvoltarea aterosclerozei includ: dislipidemia, hipertensiunea arteriala (HTA), diabetul zaharat (DZ), fumatul, obezitatea, varsta inaintata si istoricul familial de boala coronariana prematura.

Dislipidemia reprezinta un factor de risc cu mare prevalenta si susceptibilitate de a fi modificat. Date epidemiologice leaga dieta bogata in grasimi saturate de prevalenta bolii aterosclerotice la oameni si sustin relatia directa dintre nivelul colesterolului si mortalitatea prin boli cardiovasculare.Spre deosebire de alti factori de risc (HTA, DZ, fumat), colesterolul este prezent direct la nivelul placii aterosclerotice- in principal sub forma de LDL oxidat si esteri de colesterol. In unele trialuri clinice pivot, statinele au fost utilizate in populatii cu/fara boala coronariana cunoscuta si cu/fara nivel LDL-colesterol seric crescut. S-a observat ca terapia cu statine reduce cu aproximativ 25-40% nivelul LDL- colesterolului si cu 30% rata evenimentelor cardiovasculare. Aceste trialuri au servit in final ca dovada a implicarii colesterolului in patogeneza aterosclerozei.

Studii epidemiologice si clinice au aratat ca pentru reducerea cu 30 mg/dl a nivelului LDL- colesterolului plasmatic se inregistreaza o reducere cu 30 % a riscului cardiovascular. Prin urmare, scaderea concentratiei serice a LDL-colesterolului reprezinta principala tinta a terapiei la persoanele cu dislipidemie.

Ghidul National Cholesterol Education Program Adult Treatment Panel III (NCEP ATP III) a stabilit la pacientii cu boli cardiovasculare tinte ale concentratiei LDL-colesterolului < 100 mg/dl sau chiar < 70 mg/dl ( in functie de cumulul de factori de risc).

In opozitie cu LDL, nivelul crescut de HDL- colesterol reprezinta un factor protector cardiovascular. Relatia inversa dintre nivelul HDL si riscul cardiovascular se explica prin rolul HDL in transportul invers al colesterolului care este mobilizat din periferie spre a fi catabolizat in ficat, dar si implicarea in alte mecanisme antiaterogenice: functia antioxidanta, ameliorarea cascadei inflamatorii, protectie impotriva activitatii procoagulante. O valoare a HDL-colesterolului seric sub 40 mg/dl este un factor predivtiv pentru boala cardiovasculara.

Rolul prognostic independent al cresterii trigliceridelor nu este complet stabilit, dar exista o corelatie inversa clara intre HDL si trigliceride. O matanaliza a peste 50 000 indivizi a aratat capacitatea prognostica independenta a hipertrigliceridemiei de a prezice riscul cardiovascular.

Articol realizat de
Medic specialist cardiolog Badea Mihaela
  Alte articole:

Farmacii Humanitas
Farmacii Humanitas


Dermatologie
Cum tratam degeraturile


Cardiologie
Vremea rece influenteaza cardiacii


ORL
Laringita
 
  cardiologie
Dislipidemia-principalul factor de risc aterosclerotic
Ateroscleroza este o boala sistemica progresiva cu manifestari focale, ce afecteaza arterele mari si medii. Boala cardiaca ischemica, boala cerebrovasculara sau periferica constituie manifestarile clinice ale aterosclerozei sistemice. continuare
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Newsletter
Aboneaza-te acum pentru a primi informatii despre activitatea si servicile noastre
Certificari
 
INFO SPOT

Acupunctura Bucuresti

Suntem una din cele mai moderne clinici de acupunctura bucuresti. Dispunem de cabinete speciale, moderne si de un personal medical de specialitate, cu o inalta pregatire in domeniu. Va invitam sa consultati oferta noastra de servicii medicale acupunctura bucuresti, sa faceti cunostinta cu ...
Citeste mai multe despre acupunctura in Bucuresti

Cabinete acupunctura

Daca ati auzit despre efectele benefice ale acupuncturii, atunci trebuie sa incercati o astfel de terapie. Exista la ora actuala mai multe cabinete acupunctura care ofera astfel de sedinte de terapie. Avand la baza principiul “Qi”, acupunctura doreste reechilibrarea organismului prin ...
Citeste mai multe despre cabinete acupunctura

Preturi acupunctura

Prin acupunctura se urmareste restabilirea echilibrului energetic al organismului, perturbat de anumiti factori. Se face acest lucru, cu ajutorul unor ace speciale inserate in punctele energetice ale organismului. Va asteptam la clinica noastra unde veti beneficia de preturi acupunctura avantajoase...
Citeste mai multe despre preturi acupunctura

Tratament acupunctura

Pentru a beneficia de efectele vindecatoare ale acupuncturii, va invitam sa aflati mai multe detalii de la specialistii nostri si sa apelati la tratament acupunctura. Prin acupunctura se urmareste restabilirea echilibrului energetic al organismului...
Citeste mai multe despre tratament acupunctura

Sedinte acupunctura

Pentru urmarea unui tratament si stabilirea numarului de sedinte acupunctura, trebuie mai inainte sa va programati pentru o consultatie generala, la un medic specialist. Acupunctorul in urma consultatiei, va stabili un diagnostic energetic pentru pacient...
Citeste mai multe despre sedinte acupunctura
 
Continutul paginilor site-ului web www.humanitasmedical.ro se afla sub protectia legilor dreptului de autor. ©2011-2012.
Toate drepturile sunt rezervate S.C. HUMANITAS MEDICAL S.R.L.
Este interzisa copierea, reproducerea, distribuirea, modificarea, publicarea, transmiterea, crearea a ceva derivat din orice informatii sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul site-ului fara acordul expres scris.